Resa till Lübeck

Lördagen den 24 november arrangerade Föreningen Norden Halmstad en tvådagarsresa till Lübeck i Tyskland.

Tidigt på morgonen började bussfärden söderut och vid lunchtid anlände vi till det relativt nyöppnade Hansamuséet i Lübeck. På muséet väntade en välsmakande lunch och därefter blev det en intressant guidning av muséet. Under besöket presenterades Hansans betydelse och verksamhet genom olika utställningar. Vår svensktalande guide beskrev Hansans uppgång och fall engagerat och informativt.

 

Efter besöket på muséet fanns tid att lära känna Hansastaden Lübeck på egen hand innan det blev middag på hotellet. Efter en god middag gav sig några av resenärerna ut på en kvällspromenad i staden.

 

 

 

 

På söndagen, efter en rejäl tysk frukost, lämnade vi Lübeck för att resa norrut igen. På förmiddagen anlände vi till staden Burg på ön Fehmarn. Här blev en rundtur med bussen genom staden innan det var dags för lunch på en fiskrestaurang i hamnen.

Därefter fortsatte hemfärden via Puttgarden – Rödby. Under resan genom Danmark gjordes ett kortare besök vid slottsruinen i Vordingborg med det berömda Gåsetornet från Valdemar Atterdags tid.

Vid åttatiden på kvällen var vi tillbaka i Halmstad igen efter en givande resa till Lübeck.